ROZGRZEWAJĄCA MOCHA - Przepis na pyszną czekoladową kawę w domu od MEL'S COFFEE
Mel, 20.11.2020SKŁADNIKI:
- 125 ml podgrzanego mleka lub napoju roślinnego
- 60 ml kawy MEL’S COFFEE
- 30 ml rozpuszczonej czekolady
- 20 ml syropu karmelowego
- bita śmietana, kakao i wiórki czekoladowe do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Do ulubionej szklanki/kubka wlej kolejno rozpuszczoną czekoladę, syrop karmelowy oraz ciepłe mleko/napój roślinny. Dokładnie i uważnie wymieszaj używając mieszadełka lub długiej łyżeczki. Dodaj ulubioną kawę z Palarni Mel’s Coffee. Polecamy espresso NUOVO CLASSICO - kawę, która idealnie łączy się z mlekiem i podbija smak czekolady. Ponownie wymieszaj. Daj się ponieść wyobraźni i udekoruj swoją pyszną kawę bitą śmietaną, dodaj kakao i posyp wiórkami czekoladowymi. Podawaj zaraz po przygotowaniu! Voilà!
Wszystko czego potrzebujesz do przygotowania swojej ulubionej kawy znajdziesz na naszej oficjalnej stronie www.melscoffee.pl